Hanya RM 26.50 penghantaran RM 8

Dapatkan buku The Leader in Me sekarang!

Dunia ini sudah memasuki era yang mencabar dalam sejarah, tetapi kebanyakan anak-anak kita masih belum bersedia mnghadapinya. Ibu bapa sedar yang anak mereka perlu pandai berfikir sendiri, berdikari, mengambil inisiatif dan bekerjasama. Golongan bisnes pula tercari-cari pekerja yang memiliki kemahiran berkomunikasi dan berorganisasi.

Bagaimana memenuhi keperluan ini? The Leader in Me adalah himpunan kisah di sekolah, ibu bapa dan orang bisnes yang mempersiapkan generasi baru ini supaya dapat menghadapi cabaran yang kompleks.

Berpandukan contoh dan teknik yang berjaya diguna pakai di serata dunia, The Leader in Me menunjukkan bagaimana cara yang lebih mudah bagi menerapkan kemahiran-kemahiran yang diperlukan ini ke dalam kehidupan seharian kita.

Banyak sekolah-sekolah di dunia yang telah menunjukkan peningkatan akadeimk yang baik dan mampu menghasilkan pemimpin-pemimpin berkelas dunia seperti A.B Combs Elementary, English Estates Elementary, Chestnut Grove Elementary, Dewey Elementary, dan lain sebagainya. Setidaknya ada 3 hasil hebat yang dicapai oleh sekolah-sekolah hebat di atas seperti:

  1. Prinsip kepemimpinan yang diajarkan di sekolah dan juga tadika.
  2. Potensi unik anak-anak yang berbeza-beza yang digali dan dikembangkan.
  3. Prinsip pendekatan di sekolah sama dengan pendekatan anak-anak di rumah,. Sehingga semua pihak, baik sekolah maupun ibubapa akan berganding-bahu didalam meningkatkan potensi anak-anak.

Banyak lagi sekolah-sekolah diseluruh dunia yang mengaplikasikan sistem pendidikan berkepimpinan didalam setiap pelusuk organisasi sekolah mereka dan ia telah terbukti membentuk sifat kepemimpinan keatas murid-murid diseluruh dunia.

Sekolah berkepimpinan akan melaksanakan visi mereka iaitu hidup, mencintai, belajar dan meninggalkan warisan.

Persoalannya, bagaimana A.B Combs mampu mendidik pemimpin-pemimpin kecil bermula dari umur mereka lima tahun lagi? Antara cara yang dilakukan A.B Combs Elementary Schools untuk menjadikan misi ini satu kenyataan adalah:

  • Menerapkan prinsip 7 Habits karya Stephen R. Covey didalam setiap ruang lingkup sekolah.
  • Membiasakan anak-anak kecil ini dengan tools-tools penyelesaian masalah seperti yang digunakan oleh syarikat korporat iaitu Force-Field Analysis, Lotus diagram, Fish bone, dll.
  • Bercerita tentang pemimpin-pemimpin hebat di dalam kelas.
  • Murid diajar untuk memantau kemajuan akademik yang mereka capai dengan menggunakan data notebooks.

Kejayaan A.B Combs dalam membentuk anak-anak murid mereka menjadi pemimpin adalah dengan menyelaraskan setiap orang didalam organisasi sekolah mereka dengan kepentingan  Misi dan Visi sekolah seperti:

  1. Semua pihak perlu terlibat didalam menerapkan budaya kepimpinan di sekolah dari tukang cuci, tukang masak kepada kerani pejabat kepada guru kepada guru besar dan juga kepada pemilik sekolah.
  2. Melatih setiap staf sekolah kepada prinsip 7 Habits

 

Jom dapatkan buku The Leader in Me ini terus ke rumah @ pejabat anda!

Sila ikuti 2 langkah di bawah untuk meneruskan tempahan secara bank in atau internet transfer daripada bank anda.

Langkah 1: Butiran Pembayaran

Lakukan pembayaran berjumlah:

RM 26.50 + RM 8 (Semenanjung Malaysia)

RM 29.50 + RM 10 (Sabah @ Sarawak)

ke salah satu akaun dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

Bank No. Akaun Pemilik Akaun
Maybank 153010252957 Nik Mohd Zufadhli
CIMB 03010004277208 Nik Mohd Zufadhli

Masukkan alamat email [email protected] untuk rujukan bagi perbankan online.

PENTING: Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), COPY butiran transaksi anda untuk dikirimkan kepada kami.

Langkah 2: SMS/WhatsApp Bukti Pembayaran Anda (PENTING)

Pastikan anda hantar info di bawah melalui SMS atau Whatsapp ke 013 9311396.

Nama Anda:
Alamat Untuk Dikirimkan Buku:
Nombor Telefon:
Bukti Pembayaran:

Sekiranya anda mempunyai WhatsApp, hantarkan bukti pembayaran dalam bentuk imej.

Nombor 013 9311396 di atas adalah untuk tujuan semakan sahaja dan bukan untuk panggilan telefon. Jadi, pastikan anda hantar SMS atau WhatsApp sahaja.

Share Post Ini: