TuneTalkToneExcelInterview300x250

Nak tahu cara buat duit dengan handphone?

Sekarang ni, semua orang pakai handphone kecuali baby kecil je. Budak sekolah rendah pun dah ada handphone. Tapi bagaimana cara buat duit dengan hanphone yang dimiliki oleh setiap orang di Malaysia ni? Caranya adalah dengan menyertai bisnes referal Tone Excel.

Jadi, bagaimana konsep perniagaan Tone Excel Referral Program ni? Kerja anda hanyalah menjual SIMKAD handphone ToneExcel (yang menggunakan perkhidmatan TuneTalk ) kepada saudara mara, adik beradik, sahabat handai, rakan taulan. Hasilnya kepada anda ialah, jika mereka top-up handphone mereka maka anda akan dapat komisyen. Selama mana mereka menggunakan simkad tersebut, selama itulah anda akan menikmati komisyen dari Tone Excel.

Harga sekeping SIMKAD Tunetalk-ToneExcel ini adalah RM90sekeping yang mengandungi kredit/air time sebanyak RM30. Toneexcel menggunakan service provider TuneTalk, dan tunetalk menggunakan prasarana Celcom. Charge panggilan dan sms yang dikenakan oleh Tone Excel adalah 28 sen panggilan seminit dan 10 sen sekali sms kepada semua rangkaian.

Dimana pula kalau nak top up handphone saya nanti? Maklumla, saya dah biasa guna Telco biasa. Takut susah nak top up nanti. Anda boleh top-up prepaid tunetalk di seluruh Malaysia (termasuk Sabah/Sarawak), seluruh stesen minyak yang menggunakan e-pay, sebahagian besar kedai yang menjual prepaid, maybank2u, cimbclick, dan banyak lagi. Lihat gambar dibawah untuk tengok tempat yang boleh anda top up.

tunetalk-topup-channel

Apakah kelebihan lain jika saya menggunakan prepaid Tunetalk-ToneExcel ni? Anda boleh mengekalkan nombor lama, anda diberi insurance kemalangan sebanyak RM100,000, menaiki kapal terbang AisAsia secara PERCUMA (mengikut syarat yang ditetapkan), point tersebut juga boleh ditukarkan kepada airtime atau handphone dan juga peluang untuk menjana pendapatan sampingan yang lumayan.

Bagaimana saya dapat buat duit dengan cara buat duit dengan handphone ini?

Bagaimanakah pula marketing plan untuk perniagaan ini? Setiap kali kita sponsor rakan, kita diberikan RM20 sebagai fast track bonus, dan juga kita dibayar komisyen sebanyak 6% untuk Level 1 yang topup, 3% untuk Level 2 yang topup dan 11% untuk Level 3 yang topup.

Bagaimana untuk menyertai perniagaan ini? Dapatkan kan SIMKAD ini terlebih dahulu melalui link ini dan selepas itu, aktikan SIMKAD tersebut dan daftar didalam perniagaan ini.

Setelah saya menyertai perniagaan ni, apa cara buat duit dengan handphone yang perlu saya lakukan? Jadikan kesemua ahli keluarga anda yang terdekat, seperti ibu/bapa, suami/isteri anak-anak, adik beradik, saudara mara yang terdekat, pekerja anda, atau sesiapa yang menggunakan hp prepaid, dan juga sebelum ini mereka membayar bil/prepaid talipon melebihi RM20, maka suruh mereka menggunakan talian tunetalk ini. Kalau dulu anak-anak kita menggunakan talian XXX Company, kalau mereka topup (kadang2 kita juga yang bagi duit top-up), Company XXX bertambah kaya, kali ini jika mereka menggunakan talian tunetalk dalam Program ToneExcel, mereka topup, kita pun dapat sedikit hasil.

Selepas itu apakah cara buat duit dengan handphone ni? kemudian, barulah promote kepada orang lain, seperti rakan sekerja, sahabat-sahabat sepermainan, sambil main golf, main tenis, main gasing, main badminton, main sepaktakraw, main snooker, jogging, sambil mancing, sambil sembang di kedai mamak, cerita kan peluang ini dan ajak mereka sekali. Terangkan yang ini bukan MLM, tapi guna handphone macam biasa dan dapat upah jika ceritakan pada orang lain.

Orang kata call rate tunetalk-toneexcel ni mahal, sampai 32 sen panggilan seminit? Betul ke? Sudahkah anda lihat call rate dari Digi ke telco yang lain. Maxis ke telco yang lain. Kesemua panggilan itu lebih mahal dari 28sen seminit, ada yang 33 sen ada 35 sen dan ada yang 36 sen. Jadi tunetalk-toneexcel adalah yg paling murah. Lagi satu kalau lah saudara kita memang pakai phone, dan selama ini pun masih bayar prepaid atau pun bil, mereka hanya bagi orang lain lebih kaya, kenapa tak kali ini bagi anda yang kaya, walau pun kaya sikit-sikit, lama-lama kaya tu jadi bukit. Kalau tak masuk program ni pun mereka tetap pakai handphone juga.

Nak lihat bukti pendapatan usahawan didalam program ini? Seorang usahawan Tone Excel mula menyertai program ini pada 15-7-2010 dan ini hasilnya yang tone excel memasukan komisyen kepada kami terus kedalam bank akaun seperti dalam gambar.

prv4

Sekarang cuba bayangkan jika anda melakukan perniagaan ini secara berterusan dan konsisten selama 2 tahun, maka tidak hairanlah jika kita  memperolehi pendapatan melebih RM30,000 РRM40,000 sebulan. Walau pun pada masa itu anda stop mempromosikannya, pasti komisyen anda tidak akan stop mengalir ke akaun bank anda kerana orang tetap topup dan menggunakan hp. Dan ia bukan satu perkara mustahil untuk anda mencapainya.

Bolehkah orang dari luar negara yang tinggal di Malaysia untuk menyertai program  cara buat duit dengan handphone ni? Boleh, hanya gunakan no passport mereka, dan lebih mudah jika mereka sudah pun memiliki akaun bank di Malaysia.

Boleh saya mengekalkan nombor lama, tetapi nombor lama itu adalah nombor line atau postpaid dari telco yang lain? Boleh, mereka kena selesaikan bil-bil tertunggak dahulu dan selepas itu buat macam biasa. Nak tahu caranya? Layari link ini

Jom lita lihat video dari Jutawan Tone Excel sendiri iaitu tuan Mazlan Abbas

Sekarang ini ada dah tahu serba sedikit tentang potensi perniagaan ini. Jadi apa langkah anda seterusnya? Langkah seterusnya dalah untuk bertindak. Jadikan cara buat duit dengan handphone ini sebagai alat jana duit tanpa had kepada kehidupan anda

Share Post Ini: