IMG_1378

Kenapa saya memilih untuk memiliki mesin air Kangen?

Saya mula-mula sedar kepada mesin air Kangen apabila saya makan di sebuah restoran Cina di belakang KB Mall Kota Bharu. Saya nampak satu bunting tentang kelebihan air Kangen dan air tu dijual dengan harga RM 10 untuk satu botol mineral 1.5 liter. Saya kata kat hati ” Mak aih, mahal jugak air ni!”. Takpe lah tengok je… Pastu saya tengok, ramai juga orang yang datang untuk beli dan refill air tu di restoran tu.. Hati saya mula terdetik, “Hebat sangat ke mesin air Kangen ni?”.

Lepas dari hari tu, saya terus melupakan mesin air Kangen tu dan teruskan hidup macam biasa. Kemudian 2-3 bulan berlalu, ada seorang kawan datang memperkenalan kepada saya tentang kebaikan dan kehebatan mesin air Kangen ni. Saya mula menunjukkan sedikit minat untuk memiliki mesin air ni kerana air ni boleh membantu menyembuhkan penyakit dan kebetulan isteri saya ada penyakit kencing manis.

Saya mula berkira-kira untuk membeli mesin ni. Tapi terpaksa menangguh dahulu kerana komitment terlampau tinggi. Tetapi dalam hati, saya tetap ingin memiliki mesin ni.. Kemudian semasa menunaikan ibadah Umrah pada bulan Disember 2015, kami sekeluarga ada buat perbincangan tentang peluang membina satu perniagaan baru keluarga. Antara bisnes yang paling utama yang saya cadangkan adalah Kangen. Tetapi, ia hanya berhenti disitu sahaja.

Pada bulan Febuari 2016, abang sulung saya iaitu Nik Hafiz telah memberikan berita yang mengejutkan iaitu, dia telah beli mesin Kangen selama seminggu!! Semasa saya berada di KL atas urusan kerja dengan wife saya, saya telah dipujuk untuk beli mesin air Kangen ni.. Saya memang tak tunggu lama untuk buat keputusan memiliki mesin air Kangen saya sendiri kerana sudah lama berminat dengan kebaikan mesin air Kangen ni.

Kalau tengok gambar diatas tu, bolehlah nampak pembelian borong untuk mesin Kangen untuk semua adik beradik saya. Borong habis nih.. huhuhu…

Alhamdulillah sejak gunakan air Kangen ni, gula dalam darah isteri saya akibat kencing manis dah berkurangan. Abang saya yang dijangkiti gastrik pun dah berkurangan. Malah, anak saudara iaitu Nadiah (gambar bawah) juga telah beransur pulih dari penyakit Eczema dengan hanya menggunakan air Kangen selama sebulan sahaja!!

HZJH2996

Kami sekeluarga sangat bersyukur kerana telah diperkenalkan dengan air Kangen ini dan berjanji akan berkongsi kebaikan air Kangen ini dengan sesiapa sahaja yang kami kenal.. InsyaAllah..

Nak tahu lebih lanjut kebaikan air Kangen?

Ni saya kongsikan 10 Fakta Mengapa Perlu Minum air dari Mesin Air Kangen ?

Perkataan “Kangen” adalah perkataan Jepun yang bermaksud “Kembali Kepada Asal” PH asal manusia sejak lahir ialah beralkali, manakala kita selalu makan dan minum makanan berasid menyebabkan kesihatan mula terganggu.

1. Kangen Water Memiliki PH tinggi yaitu antara 8,5 – 11,5, membantu MENEUTRALKAN ASID dlm tubuh. Maka tubuh tidak perlu lagi menghasilkan lemak dan kolestrol yg berlebihan apabila asid meningkat dan membahayakan organ dalam.

2. Air Kangen yang segar memiliki Anti Oxidant lebih tinggi daripada beberapa kilo sayur dan buah-buahan. Ia MEREMAJAKAN dan MEMPERBAHARUI seluruh SEL tubuh manusia dan MENCERAHKAN KULIT.

3. Molekul air Kangen Water sangat kecil (Micro cluster) hingga mampu MENYERAP ke dlm SEL-SEL tubuh hanya dalam masa 10 SAAT selepas minum air Kangen. Molekulnya langsung diserap ke sel otak, organ-organ dan sel darah.

4. Kangen Water mampu MELARUTKAN LEMAK dan MINYAK yg ada di dalam darah dan yang menempel di dinding usus dibuang ketika pembuangan air besar dan kecil.

5. Kangen Water mampu membantu tubuh utk mempunyai kemampuan SELF HEALING utk KESEMBUHAN kanser, penyakit jantung, ginjal, stroke, hipertensi, sembelit, dan penyakit kronik yang lain. Selain diminum, terdapat BEAUTY WATER untuk PERAWATAN KULIT untuk wajah dan penyubur rambut.

6. Kangen Water mempunyai kelebihan sebagai ANTI BAKTERIA terkuat melebihi alkohol utk luka terbuka, luka bakar, jerawat, eczema, psoriasis, bisul, hand sanitizer, pengganti obat kumur.

7. Kangen Water satu-satunya air putih yg mampu MEMBERSIH sayuran, buah2an dan beras dari Pestisida juga unsur berbahaya lainnya yg melekat.

8. Mesin air Kangen adalah satu-satunya mesin ioniser air yg MENDAPAT PENGIKTIRAFAN dari KEMENTERIAN KESIHATAN serta PERSATUAN DOKTOR di JEPUN yg beranggotakan 6500 doktor ahli terbaik di dunia. Juga penerima SIJIL GOLD SEALED dari lembaga pengawasan air terbaik di Amerika Water Quality Association (WQA).

9. Mesin air Kangen satu-satunya perangkat ion air 100% dihasilkan di JepunĀ  yang terbukti tahan lebih 20 tahun. Enagic memberi WARRATY selama 5 tahun.

10. Kangen Water digunakan oleh masyarakat di negara-NEGARA MAJU sejak 40 tahun lalu, bahkan menjadi minuman Celebrity Hollywood, USA dan Malaysia..

Jom kita sama-sama menikmati kebaikan air Kangen ni untuk mengikatkan kualiti kesihatan kita dan keluarga kita! Hubungi saya Zul 013 9311396 untuk mencuba air dari mesin air Kangen ini secara PERCUMA!!

Share Post Ini: