Kajian menunjukkan bahawa kebanyakkan pembeli masa kini lebih gemar membuat pembelian secara lokaliti untuk mencari produk @ perkhidmatan yang mereka inginkan.

Adakah anda tahu bahawa Google menawarkan maklumat tambahan didalam enjin carian mereka yang menunjukkan lokasi perniagaan-perniagaan beserta peta. Ini bermakna pada masa ini, sudah ramai orang mula mencari produk @ perkhidmatan melalui Internet mengikut lokasi @ lokaliti mereka sebelum mereka membuat keputusan untuk membeli.

Malah kini, jumlah carian yang dibuat melalui Telefon Pintar dan Tablet menaik dengan mendadak. Kajian menunjukkan pengguna Telefon Pintar dan Tablet ini juga membuat kajian melalui Internet dengan menggunakan gadget mereka sebelum membuat pembelian.

Oleh kerana teknologi Google for Business menunjukkan lokasi dan peta didalam enjin carian Google mereka, perniagaan anda sudah tentu akan timbul apabila prospek membuat carian mengenai produk @ perkhidmatan anda di kawasan lokaliti anda.

Namun ia hanya akan berlaku apabila listing anda dinilai, disahkan dan dioptimasikan untuk mendapat ranking yang tinggi didalam enjin carian Google. Jika anda mengambil peluang terhadap perkembangan carian lokal dan mobile, jumlah prospek dan pelanggan anda akan meningkat secara mendadak.

Kini, semakin ramai orang mula mengambil peluang diatas kemudahan untuk membuat pembelian secara lokal. Fakta ini sahaja menjadikan Google fo Business sebuah alat pemasaran yang sangat hebat untuk mempromosikan perniagaan anda secara lokal.

Oleh itu, seminar yang dinamakan sebagai Juara SEO Lokal akan membantu perniagaan anda untuk menjadi juara didalam enjin carian Google dan mengatasi pesaing-pesaing anda walaupun brand mereka lebih besar dari anda.

Terima kasih kepada Juara SEO Lokal, kini anda boleh menguasai pasaran lokal anda dan bersaing dengan syarikat-syarikat besar tanpa gentar.

Apakah Google+, Google Maps dan Google for Business?

Perkhidmatan percuma dari Google ini beroperasi dengan meletakkan perniagaan lokal di ranking utama enjin carian mereka untuk bandar @ negeri anda.

Maklumat syarikat anda seperti alamat, nombor telefon dan link laman web anda akan dipaparkan beserta peta lokasi perniagaan anda.

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Listing Perniagaan Google Local?

– Ini kerana listing anda akan terpampang di carian secara lokal.

– Ia juga merupakan satu bentuk promosi yang sangat berkuasa tinggi dan semestinya PERCUMA!

– Ia adalah satu strategi yang sangat bagus untuk mempromosikan perniagaan anda dan mempromosikan promosi terkini perniagaan anda.

– Malah, peta perniagaan anda juga akan terpampang didalam telefon pintar seperti iPhone, iPad, Samsung dsb.

– Jika anda masih tidak mempunyai listing Google for Business, pesaing anda akan melakukannya dan akan melangkaui anda

Kenapa Carian Secara Lokal Sangat Penting?

Ini kerana pelanggan @ prospek tidak kira taraf kehidupan sedang beralih kepada Internet dan telefon pintar mereka untuk mencari perniagaan yang menawarkan produk @ perkhidmatan di kawasan lokal mereka.

Adakah Senang Untuk Membina Listing Google Local Untuk Perniagaan Saya?

Sememangnya untuk membina listing Google Local memang senang, namun untuk mempunyai sebuah laman web yang mampu untuk rangking tinggi didalam rangking Google memerlukan latihan dan strategi untuk menguasainya.

Setiap pasaran, sektor dan industri sememangnya unik dan memerlukan pendekatan yang berbeza untuk pemasaran. Sebab itulah, pelajari bagaimana untuk menguasai Google for Business dari PAKAR adalah pendekatan yang paling bijak untuk anda.

Apabila segalanya sudah siap tersedia, anda dijamin mencapai page 1 enjin carian Google.

Semestinya apabila prospek anda membuat carian untuk produk @ perkhidmatan anda, mereka akan terus menemui laman web perniagaan anda.

Apa Yang Saya Perlukan Untuk Bermula?

Sebab itulah seminar yang diberi nama Juara SEO Lokal akan menunjukkan jalan yang sebenar-benarnya untuk menguasai Google for Business. Segala kandungan seminar ini sememangnya “straight forward” dan tidak membosankan.

Seminar ini mengandungi strategi dan tips yang padat dengan informasi terkini dan mudah difahami.

Apakah Jenis Perniagaan Yang Mendapat Manafaat Dari Seminar Ini?

Segala jenis perniagaan yang fokus kepada pasaran lokal akan mendapat manafaat dari seminar kami ini termasuklah PKS, Usahawan Online, Restoran,Kedai Runcit, Pusat Tuisyen, Pasar Mini, Tadika, Kedai Hardware, Hotel, Khidmat Elektrik, Kontraktor, Jurujual, kedai handset, Butik Pengantin, Pusat Fotografi, Kedai Spa dan Kecantikan, Usahawan MLM, Usahawan Part-Time dan banyak lagi…

Jika perniagaan anda fokus kepada pasaran lokal, kursus ini @ perkhidmatan kami ini adalah untuk anda..

Dimana Listing Google for Business Saya Akan Dipaparkan?

Dengan tunjuk ajar didalam Seminar Juara SEO Lokal, listing anda dijamin dipaparkan di page 1 carian Google secara lokal dan disertakan dengan alamat perniagaan anda, nombor telefon anda dan peta lokasi perniagaan anda. (Jika pelanggan mencari dari telefon pintar mereka, mereka juga akan menerima maklumat yang jelas mengenai maklumat perniagaan anda).

Apakah Yang Terdapat Didalam Listing Saya?

– Nama Syarikat @ Perniagaan anda, alamat dan nombor telefon beserta email dan link laman web perniagaan anda.

– Maklumat perniagaan, produk @ perkhidmatan yang telah anda masukkan didalam borang listing sebelum ini.

– Sebarang diskaun, promosi dan special offer yang anda tawarkan

– Review Pelanggan

– Gambar dan video perniagaan anda

– Peta yang jelas beserta bendera marker yang menunjukkan lokasi perniagaan anda.

Dapatkan seminar Juara SEO Lokal untuk memastikan perniagaan anda melintas kesemua pesaing-pesaing perniagaan lokal anda sekarang!

Harga seminar RM 297 untuk setiap peserta

Kami boleh adakan seminar ini didalam syarikat anda dengan syarat minimum 10 orang peserta sahaja.

Anda juga boleh claim HRDF untuk menghantar staf-staf anda ke seminar Juara SEO Lokal ini.

Berminat? Hubungi Zul 013 9311396 atau tempah sekarang melalui link ini

Share Post Ini: