Tips Membuka Perniagaan Untuk Pelajar Universiti

Assalamualaikum,

Sudah lama saya tak update blog ni. Maklumla kehidupan harian yang mencabar sentiasa muncul dalam hidup. Oleh itu, kekuatan diri perlu mencukupi untuk menghadapi kehidupan yang serba mencabar ini. Kita sering di ingatkan oleh Allah bahawa setiap ujian yang melanda diri kita adalah ujian yang mampu kita hadapinya. Oleh itu, jangan risau. Walau gunung menimpa kita, kita akan terus bangkit!

Saya pernah menjadi pelajar universiti sebelum ini. Saya pernah rasa susahnya untuk mengimbangi diantara perniagaan dan pelajaran. Tapi, keinginan untuk menguasai perniagaan sejak dari menara gading sememangnya menjadi matlamat hidup saya ketika itu. Oleh itu, saya sememangnya mempunyai banyak pengalaman memulakan dan membina perniagaan semasa menuntut di universiti dahulu.

 Dengan memiliki ilmu yang seberapa didalam perniagaan semasa menuntut dahulu, saya sering menjadi rujukan junior universiti saya untuk mendapatkan tips membuka perniagaan di universiti (sekarang ni pun masih ada yang meminta pendapat dan pandangan dari saya).

Saya memang tiada masalah untuk meluangkan masa untuk membantu junior-junior saya ini didalam perniagaan universiti mereka. Tapi, kadang-kadang, amat susah untuk menetapkan masa yang sesuai kerana saya sibuk dengan perniagaan saya sedia ada dan masa mereka untuk menghadiri kuliah.

Malah apabila saya melakukan kajian terpeinci, saya dapati ramai dikalan pelajar universiti di seluruh Malaysia yang nak memulakan perniagaan mereka sendiri tetapi tak tahu dimana nak mula. Oleh itu, saya telah menghasilkan satu laman web yang dibina khas untuk membantu pelajar universiti untuk memulakan perniagaan mereka di universiti.

Laman web yang mengajar pelajar universiti memulakan perniagaan adalah RahsiaKayaKampus.com

Disamping memberikan pelbagai informasi tentang tips, strategi dan langkah membina bisnes di kampus, saya juga telah menghasilkan sebuah ebook secara PERCUMA untuk pelajar universiti yang bertajuk “Bagaimana Untuk Bina Bisnes Yang Sangat Menguntungkan Di Kampus Dalam Masa 7 hari @ Kurang”.

sidebar

Oleh itu, saya sangat mengesyorkan agar anda pergi ke RahsiaKayaKampus.com untuk pelajari bagaimana saya dapat membantu anda membuka perniagaan di universiti terutama jika anda tak tahu dimana nak mula.

Miliki sebuah perniagaan anda sekarang!

Share Post Ini: